Корисничка поддршка:
Македонски English

Анджеј Сташук

Анджеј Сташук (роден 1960) е еден од најважните и меѓународно најпознатите современи полски писатели. Млад го напушта формалното образование. Една година минува во затвор поради бегство од војска. Од 1986 година живее на село. Покрај пишувањето, одгледува лами. Со сопругата водат мала издавачка куќа.

Прикажи:
Сортирај по:
SOLD OUT Таксим
250 ден.