Корисничка поддршка:
Македонски English

Агата Тушињска

Агата Тушињска (1957) е полска писателка. Ќерка е на историчар и новинарка. Доктор е по хуманитарни науки. Предавала книжевност и новинарство. Во пишувањето се занимава со биографијата и со книжевната репортажа. Мешајќи го историското и фиктивното, објавила дваесетина книги, од кои неколку станале бестселери.

Прикажи:
Сортирај по: