Корисничка поддршка:
Македонски English

Мултимедија - Основач

МУЛТИМЕДИЈА
Фестивали 
Фестивал „Гоце фест“ 2002
Ништо нема толку тешко
Музика и аранжман: Ристо Краповски
Текст: Александар Кујунџиски
Исполнува: Ристо Краповски

Фестивал „Валандово фест“ 2002

Песновден
Музика и аранжман: Ристо Краповски
Текст: Александар Кујунџиски
Исполнува: Гоце Арнаудов
 

 


Анимација
„Брканица“ на ТВ Телма во емисија „5плус“ 2012

 


Фестивали на детски песни

Фестивал „Плетенка“ 1995

Лична си, лична…
Музика Иван Крапов
Аранжман Ристо Краповски
Текст: Александар Кујунџиски
Исполнува: Соња Колозовска и Боби Петревски

Фестивал „Златно славејче“ 1996

Градинке, мила!
Музика Кирил Вангелов
Аранжман Живоин Глишиќ
Текст: Александар Кујунџиски
Исполнува: Александра Камиловска

Фестивал „Златно славејче“ 1998

Збогување
Музика Јовица Станиславски
Аранжман Александар Џамбазов
Текст: Александар Кујунџиски
Исполнува: Цветанка Мицева

Фестивал „Златно славејче“ 1999

Балонот на Баже
Музика и аранжман: Мирослав Пап
Текст: Александар Кујунџиски
Исполнува: Бисера и Бојана Илијоски

Фестивал „Златно славејче“ 2000

На час по математика
Музика и аранжман: Ангел Ќосев
Текст: Александар Кујунџиски
Исполнува: Андреј Клинчаров

Фестивал „Златно славејче“ 2001

Две сестрички
Музика Јовица Станиславски
Аражман Мирослав Пап
Текст: Александар Кујунџиски
Исполнува: Орхидеја Дукова

Фестивал „Поточиња“ 2004

Печурки
Музика и аранжман: Мирослав Пап
Текст: Александар Кујунџиски
Исполнува: Матеја Бојковска

Фестивал „Поточиња“ 2005

Чевлар
Музика и аранжман: Цане Петров
Текст: Александар Кујунџиски
Исполнува: Деа Глигорова

Фестивал „Поточиња“ 2005

Чувај ја природата
Музика и аранжман: Ѓоко Мишковски
Текст: Александар Кујунџиски
Исполнува: Софија Пјевац

Фестивал „Поточиња“ 2005

Вежбање
Музика и аранжман: Мирослав Пап
Текст: Мирослав Пап и Александар Кујунџиски
Исполнува: Михаела Јовановска и Филип Наутлиев

Фестивал „Поточиња“ 2006

Поздравувања
Музика и аранжман: Мирослав Пап
Текст: Александар Кујунџиски
Исполнува: Филип Михов

Фестивал „Поточиња“ 2006

Божик
Музика и аранжман: Мирослав Пап
Текст: Александар Кујунџиски
Исполнува: Сара Трајковска

Фестивал „Поточиња“ 2006

Петар Пан-ов
Музика и аранжман: Мирослав Пап
Текст: Александар Кујунџиски
Исполнува: Кристијан Атанасов

Фестивал „Поточиња“ 2006

Роденден
Музика и аранжман: Мирослав Пап
Текст: Александар Кујунџиски
Исполнува: Матеја Матов

Фестивал „Поточиња“ 2007

Баба Марта
Музика и аранжман: Мирослав Пап
Текст: Александар Кујунџиски
Исполнува: Мила Митиќ и Андреа Николовска

Фестивал „Поточиња“ 2007

Циркус
Музика и аранжман: Мирослав Пап
Текст: Александар Кујунџиски
Исполнува: Александар Томовски

Фестивал „Поточиња“ 2008

Ало, такси!
Музика и аранжман: Мирослав Пап
Текст: Александар Кујунџиски
Исполнува: Бојан Зафировски

Фестивал „Поточиња“ 2009

Учи, учи…
Музика и аранжман: Мирослав Пап
Текст: Александар Кујунџиски
Исполнува: Ана Алексова

Фестивал „Поточиња“ 2009

Приказни (Грдото пајче)
Музика и аранжман: Мирослав Пап
Текст: Александар Кујунџиски
Исполнува Нела Лазаревиќ и Матеја Николиќ

Фестивал „Златно славејче“ 2009

Лампиони
Музика Јовица Станиславски
Аранжман Мирослав Пап
Текст: Александар Кујунџиски
Исполнува: Елена Јанкуловска

Фестивал „Поточиња“ 2010

Нека ечат песни
Музика и аранжман: Мирослав Пап
Текст: Александар Кујунџиски
Исполнува: Симеон Гошев


Фестивал „Поточиња“ 2010

Чао, птици! 
Музика и аранжман: Мирослав Пап
Текст: Александар Кујунџиски
Исполнува: Јелопи Седеу Нишевиќ

Фестивал „Поточиња“ 2010

Пекар
Музика и аранжман: Мирослав Пап
Текст: Александар Кујунџиски
Исполнува: Леона Марку

Фестивал „Поточиња“ 2010

Честитка за мама
Музика и аранжман: Мирослав Пап
Текст: Александар Кујунџиски
Исполнува: Сандра Георгиев


Фестивал „Поточиња“ 2010

Сркни, касни
Музика и аранжман: Мирослав Пап
Текст: Александар Кујунџиски
Исполнува: Ева Мишевска

Фестивал „Поточиња“ 2011

21 март
Музика и аранжман: Мирослав Пап
Текст: Александар Кујунџиски
Исполнува: Гала Христова и Теодора Спиридонова

Фестивал „Поточиња“ 2011

ТВ серии
Музика и аранжман: Мирослав Пап
Текст: Александар Кујунџиски
Исполнува: Огнен Каранфилов и Јана Стевановска

Фестивал „Поточиња“ 2012

Последната јаготка
Музика и аранжман: Мирослав Пап
Текст: Александар Кујунџиски
Исполнува: Михаела и Ангела Дамчевска


Фестивал „Поточиња“ 2013

Средба со желка
Музика и аранжман: Мирослав Пап
Текст: Александар Кујунџиски
Исполнува: Калина Дика и Ана Софија Ристевски

Косава моја
Музика и аранжман: Мирослав Пап
Текст: Александар Кујунџиски
Исполнува: Афродита Силјаноска

Штом си болен дома седи
Музика и аранжман: Мирослав Пап
Текст: Александар Кујунџиски
Исполнува: Милица Николиќ и Миа Пановска


Градинка „Раде Јовчевски- Корчагин“, Еко-градинка 2012
Албум „И вака те чувам татковино моја (2013)
Директор: Злата Николиќ

Прво дрво
Музика и аранжман: Б. Јоргушески
Текст: Александар Кујунџиски
Исполнува: Деца од градинката РЈ Корчагин

Ех, да може вака...
Музика и аранжман: Б. Јоргушески
Текст: Александар Кујунџиски
Исполнува: Деца од градинката РЈ Корчагин

Татева шема
Музика и аранжман: Б. Јоргушески
Текст: Александар Кујунџиски
Исполнува: Деца од градинката РЈ Корчагин

Втор Никола Тесла
Музика и аранжман: Б. Јоргушески
Текст: Александар Кујунџиски
Исполнува: Деца од градинката РЈ Корчагин


Фестивал „Поточиња“ 2014

Прво дрво
Музика и аранжман: Мирослав Пап
Текст: Александар Кујунџиски
Исполнува: Петар Давчев и Сара Давчева
https://www.youtube.com/watch?v=CnshMpH4gVA

Јас сум само дете
Музика и аранжман: Мирослав Пап
Текст: Александар Кујунџиски
Исполнува: Георгиј Поп Илиев

Фестивал „Поточиња“ 2015