Корисничка поддршка:
Македонски English

Blog Search

Search:

Posts meeting the search criteria

ИНТЕРНАЦИОНАЛНА КНИЖЕВНА МАСА И ФИЛМОВИ НА МИЛЧО МАНЧЕВСКИ НА „БУКСТАР“

ИНТЕРНАЦИОНАЛНА КНИЖЕВНА МАСА  И ФИЛМОВИ НА МИЛЧО МАНЧЕВСКИ НА „БУКСТАР“

„Антолог“ најавува ИНТЕРНАЦИОНАЛНА КНИЖЕВНА МАСА И ФИЛМОВИ НА МИЛЧО МАНЧЕВСКИ НА „БУКСТАР“   29 октомври 2017, Скопје –  Организацискиот тим на Фестивалот на европската книжевн..

ЈЕЛА КРЕЧИЧ И СЛАВОЈ ЖИЖЕК ВО СКОПЈЕ И МАКЕДОНИЈА ЗА ПРВПАТ ВО ЖИВОТОТ

ЈЕЛА КРЕЧИЧ И СЛАВОЈ ЖИЖЕК ВО СКОПЈЕ И МАКЕДОНИЈА ЗА ПРВПАТ ВО ЖИВОТОТ

„Антолог“ открива ЈЕЛА КРЕЧИЧ И СЛАВОЈ ЖИЖЕК ВО СКОПЈЕ И МАКЕДОНИЈА ЗА ПРВПАТ ВО ЖИВОТОТ   28 октомври 2017, Скопје –  Организацискиот тим на Фестивалот на европската книжевнос..

МАКЕДОНСКА ПОДДРШКА – ПОЕТЕСАТА ШТО УМЕЕ ДА ГИ ОВЕКОВЕЧИ ВРЕДНИТЕ МИГОВИ

МАКЕДОНСКА ПОДДРШКА – ПОЕТЕСАТА ШТО УМЕЕ  ДА ГИ ОВЕКОВЕЧИ ВРЕДНИТЕ МИГОВИ

„Антолог“ најавува МАКЕДОНСКА ПОДДРШКА – ПОЕТЕСАТА ШТО УМЕЕ ДА ГИ ОВЕКОВЕЧИ ВРЕДНИТЕ МИГОВИ   26 октомври 2017, Скопје –  Организацискиот тим на Фестивалот на европската книжев..

ОТВОРАЊЕ НА „БУКСТАР“ 2017 – СО ЕДЕН ОД НАЈВАЖНИТЕ ЕВРОПСКИ ПИСАТЕЛИ

ОТВОРАЊЕ НА „БУКСТАР“ 2017 –  СО ЕДЕН ОД НАЈВАЖНИТЕ ЕВРОПСКИ ПИСАТЕЛИ

„Антолог“ најавува ОТВОРАЊЕ НА „БУКСТАР“ 2017 – СО ЕДЕН ОД НАЈВАЖНИТЕ ЕВРОПСКИ ПИСАТЕЛИ   24 октомври 2017, Скопје –  Организацискиот тим на Фестивалот на европската книжевност..

СЛАВОЈ ЖИЖЕК ЗА „НЕМА ДРУГА“: ЈАС СУМ ЖРТВАТА НА ТАА КНИГА!

СЛАВОЈ ЖИЖЕК ЗА „НЕМА ДРУГА“:  ЈАС СУМ ЖРТВАТА НА ТАА КНИГА!

Славој Жижек стана жртва на романсиерката по име Јела Кречич Жижек, инаку негова сопруга. Првиот роман на Кречич, „Нема друга“, оригинално напишан на словенечки јазик, беше преведен на неколку јазици,..

„ЧИТАЈ БЕ, БРАТУЧЕД, ЧИТАЈ!“ НА ФЕСТИВАЛОТ НА КНИЖЕВНИ ЅВЕЗДИ „БУКСТАР“

„ЧИТАЈ БЕ, БРАТУЧЕД, ЧИТАЈ!“  НА ФЕСТИВАЛОТ НА КНИЖЕВНИ ЅВЕЗДИ „БУКСТАР“

Од 25 октомври до 5 ноември „Антолог“ најавува „ЧИТАЈ БЕ, БРАТУЧЕД, ЧИТАЈ!“ НА ФЕСТИВАЛОТ НА КНИЖЕВНИ ЅВЕЗДИ „БУКСТАР“   12 октомври 2017, Скопје –  Издавачката куќа „Антолог“ ..

ПРОМОЦИЈА НА РОМАНОТ „ЉУБОВ НА ДВА КОНТИНЕНТА“ ОД МАРИЈА БАБАМОВА

ПРОМОЦИЈА НА РОМАНОТ „ЉУБОВ НА ДВА КОНТИНЕНТА“ ОД МАРИЈА БАБАМОВА

Утре во Книжарницата „Антолог“ ПРОМОЦИЈА НА РОМАНОТ „ЉУБОВ НА ДВА КОНТИНЕНТА“ ОД МАРИЈА БАБАМОВА   26 септември 2017, Скопје – Издавачката куќа „Антолог“ од Скопје со големо задовол..

ОБЈАВЕН РОМАНОТ „ПОМЕЃУ РАЈОТ И ПЕКОЛОТ“ ОД ЈОН КАЛМАН СТЕФАНСОН

ОБЈАВЕН РОМАНОТ „ПОМЕЃУ РАЈОТ И ПЕКОЛОТ“ ОД ЈОН КАЛМАН СТЕФАНСОН

„Антолог“ најавува ОБЈАВЕНА БЕЗВРЕМЕНСКАТА ИСЛАНДСКА САГА „ПОМЕЃУ РАЈОТ И ПЕКОЛОТ“   18 септември 2017, Скопје – Издавачката куќа „Антолог“ од Скопје со огромно задоволство го најав..

ОБЈАВЕНИ РАСКАЗИ ОД ВИКТОР ФИШЛ

ОБЈАВЕНИ РАСКАЗИ ОД ВИКТОР ФИШЛ

„Антолог“ најавува ОБЈАВЕНИ РАСКАЗИ ЗА КАФКА И ЕРУСАЛИМ ОД ВИКТОР ФИШЛ   11 септември 2017, Скопје – Издавачката куќа „Антолог“ од Скопје со огромно задоволство го најавува објавува..